چرا کمربند سبز اهواز اجرا نشد؟

جلسه پنجم کمیسیون محیط زیست شورای شهر اهواز روز شنبه ۱۰مهرماه ۱۴۰۰به ریاست محمدمهدی مطیعی و با حضور دیگر اعضای کمیسیون به همراه دیگر فعالان محیط زیست برگزار گردید.
در این جلسه نوید خواجه حسینی، دانشجوی دکتری شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان این مرکز ضمن تبریک به مناسبت شروع به کار شورای ششم کلانشهر اهوازاظهار داشت: ایجاد فضای بوجود آمد توسط شورای فعلی باعث مباهات است چرا که مشورت پذیری و ایده پردازی حلقه مفقوده در سنوات گذشته این نهاد شهری و سایر نهادهای دولتی و غیردولتی در استان بوده که باعث بوجود آمدن مشکلات بسیار برای خوزستان در تمامی زمینه ها شده است.
وی با اشاره به میزان سرانه سرانه فضای سبز موجود افزود: در استاندارد جهانی به ازای هر نفر در بازه ۱۵ الی ۲۵ متر مربع باید سرانه فضای سبز وجود داشته باشد که در اهواز با این حجم از آلایندگی و گرمای طاقت فرسا این رقم در حدود ۸متر مربع است که در همین مقدار کم هم فضای سبز موجود از نظر کیفیت با ضوابط و استاندارد جهانی همخوانی ندارد و بعضا شاهد چرا احشام و دام ها در این کاربری حیاتی شهری هستیم.
عضو جامعه مهندسان شهرساز گفت: اینجانب طرحی مبنی بر کاهش ۲۰درجه ای هوا در اهواز با استفاده از فضای سبز و مصالح بومی دارم که چنان چه اعضای شورا و مسئولان مربوطه شرایط را فراهم کنند، این طرح را در اختیار شورای محترم کلانشهر اهوازبه جهت فاز عملیاتی قرار خواهم داد.
خواجه حسینی با انتقاد از روند کند طرح کمربند سبز کلانشهر اهواز یادآور شد: این طرح در سال ۱۳۷۳ شمسی مورد مطالعه قرار گرفت و در سال ۱۳۹۰ طبق پیش بینی ها و برآورد هزینه ها مقرر گشت که تا سال ۱۳۹۵ به میزان ۷۰کیلومتر در طول و به عرض یک کیلومتر در محورهای غربی و شرقی اهواز که شامل ۳۰کیلومتر در غرب و ۴۰کیلومتر در شرق احداث گردد که متاسفانه با وجود اعطای اعتبارات این طرح به میزان پیش بینی شده پیشرفت نداشته و اکنون بعد از این تاخیر پنج ساله خواهان تحقیق و تفحص توسط نهادهای نظارتی و پاسخگویی مسئولان مربوطه هستم.
نماینده پلتفرم شهر برای شهروند اهواز همچنین با ارائه طرح کارگروه تخصصی شهری اظهار داشت: بنده به عنوان یک شهرساز شهر را به مثابه یک موجود زنده و پویا میبینم که لازم است مانند نیازهای انسان، تمامی تخصص های مربوط به شهر اعم از متخصصان شهرسازی،عمران،معماری،محیط زیست،زیبایی شناسی و هنری،حقوق،اقتصادی،روانشناسی و باقی تخصص های مرتبط با روح و جسم شهر در کنار هم طرح های شهری را تعیین و جهت اجرا به شورای کلانشهر اهواز تقدیم کنند.
خواجه حسینی با اشاره به اوضاع نابسمان محیط زیست در خوزستان اظهار داشت: طی سال های گذشته جلگه سبز خوزستان به سمت کویر خوزستان سوق پیدا کرده و این در حالی است که کشور امارات متحده عربی با استفاده از نوعی مخمر گیاهی و کود مخصوص آنچنان در ایجاد فضای سبز موفق بوده که بیان های خود را تبدیل به جنگل زار کرده است.
وی با انتقاد شدید از طرح های غیرکارشناسانه انتقال آب گفت: پروردگار خود آگاه تر است که اکوسیستم یک منطقه چه چیزهای لازم دارد و آب شیرین خوزستان محصولات کویری را که در استان های مورد هدف انتقال آب است نابود خواهد کرد و ضمن آن سبب هدر رفت آب در مبدا و شوری آب در این استان زرخیز خواهد شد.
این متخصص شهری همچنین با اشاره به لزوم ایجاد حوضه آبی و آبخیزداری اظهار داشت: به وسیله این حوضه ها میتوان آب های سطحی شهری که بیش از ده سال است که با بارش چند میلی متری شهر را غرق میکند به سفره های زیر زمینی منتقل کرد و جلوی خسارات مالی را از یک سو و از سوی دیگر مشکل کمبود آب و خشکسالی را از سوی دیگر مرتفع ساخت.
خواجه حسینی با اشاره به نشست رکورددار زمین در مناطق شهری ایران اضافه کرد: طبق مطالعات نشست زمین در کشور بیش از ۱۴۵درصد نرم جهانی ست و این امر باید زنگ خطری برای ما باشد که تا با فاجعه های تلخ انسانی ناشی از این پدیده مواجه نشده ایم سریعا حوزه های آبخوان و آبخیزداری را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به طرح اشتباه کاشت کنوکارپوس اظهار داشت: درختان بومی نظیر درخت انجیر معابد توان سایه افکنی فوق العاده زیاد را دارد و ضمن آن این گیاه مظلوم آب بسیار کمی را هم مصرف میکند.
نماینده پلتفرم رسمی شهر برای شهروند در اهواز با اشاره به بحث عدالت اجتماعی در حوزه محیط زیست اظهار داشت: نمیتواند مشکلات استان ما منطقه ای و نفع آن ملی باشد و باید شرکت های نفتی،ذوب آهن،شهرک های صنعتی،سازمان آب و برق خوزستان و باقی نهادها سهم خود را به سبب ایجاد آلایندگی در این استان زرخیز پرداخت کرده و از آن هزینه ها در جهت ایجاد ریه های تنفسی استانمان استفاده کنیم.
خواجه حسینی با اشاره به شوری آب در خوزستان افزود: باید دید چه طرح هایی در خوزستان اجرا شده که آب شیرین این استان تبدیل به آب شور شده که فضای سبز اهوار را با آب شور و آن هم با درصد ناچیز ۳۰درصدی آبیاری میکنند.
این عضو نطام مهندسی خوزستان با انتقاد از سوء استفاده از ماده های قانونی گفت: مواد قانونی برای بهبود شرایط و حل مشکلات از سوی قانون گذاری تعیین شده است، این که ما با استفاده از کمیسیون ماده ۵ به تغییر کاربری های فضای سبز به نفع فلان تعاونی و یا مسکن سازی و نفع شخصی عمل کنیم و یا در کمیسیون ماده ۱۰۰ چشممان را بر روی حق ببندیم باعث شرمساری و عملی غیر اخلاقی است.
نوید خواجه حسینی با اشاره به موهبت های الهی اظهار داشت: پروردگار سرزمین ما را ۴فصل آفریده لذا برای قدردانی از این لطف بی بدیل خداوند نباید با طرح های غیرکارشناسانه و در نظر گرفتن منافع شخصی ناسپاسی کنیم.
وی در پایان ضمن تشکر از بانیان این جلسه، رویکرد ایجاد شده توسط شورای ششم کلانشهر اهواز را مورد تقدیر قرارداد و ابراز امیدواری کرد که با اتحاد و مشورت بتوان آلام شهروندان و شهر مظلوم را در فرصت خدمت اعضای مشورت پذیر و دلسوز فعلی را قدری کاهش داد.
همچنین در پایان جلسه اعضای شورای شهر اهواز قول ادامه این نشست ها را داده و بعد از جلسه آقایان مطیعی و شیشه گری و برخی دیگر از اعضاء به شنیدن نقطه نظرات حاضران در فضای صمیمی پرداختند.

منبع: خبرگزاری خوزنا

پیام بگذارید