تاثیر کرونا بر مفهوم شهر هوشمند
مدتها قبل از همهگیری، علاقه روزافزون و پیشرفتهای عمدهای در استفاده از راهحلهای هوشمند وجود داشت که توسط فناوریهای اطلاعات و ارتباطات (ICTs) و تجزیه و تحلیل big dataبرای افزایش کارایی و کارایی عملیات شهری و بهبود کیفیت زندگی فعال شده بود (چن و همکاران، 2020). در میان این پیشرفتهای سریع، COVID-19 فرصت خوبی برای آزمایش توانایی راهحلهای هوشمند برای حل مسائل مهم اجتماعی فراهم کرده است (Kummitha، 2020). این امر همچنین انگیزه بیشتری را برای توسعه شهر هوشمند فراهم کرده است، همانطور که با افزایش اتکا به دورکاری، پزشکی از راه دور، سیستم های نظارت و تجارت و آموزش آنلاین مشهود است (Kunzmann, 2020). بنابراین، استدلال می شود که COVID-19 احتمالاً شهر هوشمند را تقویت می کند (Kunzmann, 2020).
شواهد اولیه گزارششده نشان میدهد که فناوریهای هوشمند مختلف از جمله اطلاعرسانی مناسب، به حداقل رساندن تماس انسان با انسان، شناسایی افراد آلوده، پیشبینی الگوهای انتشار و تسهیل اقدامات قرنطینه شده است. نظارت در زمان واقعی(Real-time monitoring) و تجزیه و تحلیل داده های بزرگ (big data) برای پاسخ موثر به رویدادهای مخرب بسیار مهم است. همانطور که تجربه نیوکاسل در بریتانیا نشان میدهد، میتوان با ترکیب حسگرهای اینترنت اشیا، سیستمهای شهر هوشمند و تکنیکهای یادگیری ماشین، دستاوردهای بزرگی به دست آورد. برای چندین سال، شهر از یک رصدخانه شهری برای جمعآوری و ذخیره دادههای بیدرنگ در مورد معیارهای مختلف، از جمله ترافیک وسایل نقلیه، حرکت عابران پیاده و کیفیت هوا استفاده کرده است. در پاسخ به بحران COVID-19، یک داشبورد داده طراحی شد که مقامات محلی را از تغییرات در رفتارهای اجتماعی مطلع می کرد و به آنها اجازه می داد تصمیمات تطبیقی مبتنی بر داده و شواهد اتخاذ کنند. به عنوان مثال، فوراً تغییرات غیرعادی در الگوهای تحرک و فعالیت را نشان داد که نیاز به توجه داشت (جیمز و همکاران، 2020).
مواردی از استفاده از فناوری های هوشمند برای به حداقل رساندن تماس انسان با انسان در ارائه خدمات نیز گزارش شده است ابتکارات در چین مانند استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای تحویل مستقل تجهیزات پزشکی و تجاری در طول قرنطینه است (چن و همکاران، 2020) یا مراقبت های بالینی و اسکن توموگرافی کامپیوتری است که توسط هوش مصنوعی (AI) برای محافظت از کارکنان مراقبت های بهداشتی در برابر بیماری و تماس با بیماران فعال شده است. (چن و همکاران، 2020). مزایای دیگری مانند بهبود کارایی و سرعت را نیز به همراه داشته است.
مقاله :
The COVID-19 pandemic: Impacts on cities and major lessons for urban planning, design, and management
Author links open overlay panel AyyoobSharifiabcAmir RezaKhavarian-Garmsird
ترجمه: مهدیه جلیلی
پیام بگذارید