شهرهای موسیقی: چرا موسیقی ابزاری برای توسعه شهری است؟
بسیاری از شهرها، موسیقی را راهی برای تحقق برخی از اهداف اقتصادی-اجتماعی و به طور خاص اهداف فرهنگی در نظر گرفته اند. به عنوان مثال، آستین (تگزاس، ایالات متحده آمریکا) یا آدلاید (استرالیا) به عنوان شهرهای موزیکال خود را معرفی می کنند و استراتژی های ابتکاری و خلاقانه ای را برای استفاده از فرصت هایی که صنعت موسیقی ارائه می دهد، توسعه داده اند.
سایر شهرها و سازمان ها نیز با پیروی از آنها، موسیقی را به عنوان روشی برای موفقیت در توسعه شهری در سراسر جهان تبدیل كرده اند:
-آمستردام اولین شهری بود که “شهردار شبانه” تعیین کرد، یک فرد مسئول برای تقویت زندگی شبانه و قدرت بخشیدن به اجرای موسیقی در شهر.
-در نیویورک، شهردار Bill de Blasio، از برنامه ساخت مسکن مقرون به صرفه برای نوازندگان و هنرمندان، به منظور حفظ آن ها در شهر و حمایت از آنها، خبر داد.
-در آفریقای جنوبی، سازمان “Bridges for Music” از موسیقی به عنوان رسانه ای برای یکپارچگی و اتحاد اجتماعی و افزایش آگاهی در مورد مسائل توسعه استفاده می کند.
-در انگلستان، “UK Music” سالانه گزارشاتی در مورد تأثیر گردشگری موسیقی بر اقتصاد محلی تهیه می کند.
در سال 2004 ، یونسکو به منظور ارتقا همکاری جهانی در بین شهرهایی که خلاقیت را ابزاری برای توسعه پایدار، پیشرفت شهری، اتحاد و یکپارچگی اجتماعی و حفظ تنوع فرهنگی می دانند، “شبکه شهرهای خلاق” را ایجاد کرد. از آن زمان تاکنون، حدود 20 شهر توسط یونسکو به عنوان شهرهای موسیقی معرفی شده اند، از جمله بوگوتا، مدلین، کینگستون و سالوادور.
بوگوتا پنجمین شهری بود که به این شبکه پیوست. در شهری با صحنه های فعال و پر رونق موسیقی مانند بوگوتا، پیوست به “شبکه شهرهای خلاق” باعث بکارگیری سیاست های خاص برای مرکزیت قرار دادن نقش موسیقی در زندگی شهری شد. از آن زمان، بوگوتا مجموعه ای از سیاست های عمومی را برای تقویت تعاملات فرهنگی با استفاده از موسیقی، به عنوان ابزاری برای تحول اجتماعی و غلبه بر برخی از چالش های اصلی شهر تدوین و اجرا کرده است.
شهرهای آمریکای لاتین در زمینه توسعه از طریق موسیقی چه کاری می توانند انجام دهند؟
در سال 2015، به دنبال شعار “صنعت موسیقی قوی و پایدار کارآمدترین راه برای ساخت، نگهداری و گسترش شهرهای پویا و اقتصادی”، شورای شهرهای موسیقی متولد شد: رویدادی که توسط شرکت مشاوره Sound Diplomacy و توسط مارتین البورن ایجاد شد- بنیانگذار جشنواره هایی مانند The Great Escape و WOMAD- برای کنارهم آوردن نمایندگان دولت های محلی، قانون گذاران، دانشگاهیان، نمایندگان صنعت موسیقی و برنامه ریزان شهری با هدف تحلیل نقش صنعت موسیقی به عنوان ابزاری برای:
-اشتغال زایی
-افزایش درآمد محلی بدون افزایش مالیات
-ارتقا حمل و نقل عمومی
-مدیریت گردشگری
-زنده سازی فضاهای شهری
-جذب استعدادها و سرمایه گذارها
-اتحاد و یکپارچگی اجتماعی
در ادامه این شورا برای افزایش آگاهی مردم گینه درباره بیماری ابولا، آهنگ “Africa Stop Ebola” را تبلیغ کرد که تاثیرات قابل توجهی به دنبال داشت.
ترجمه از: نگاروفایی
پیام بگذارید